Al-kisah sebelum pregnancy test naik dua jalur

-



bukan kisah jalur gemilang ni eyh u ols... jalur lebar pun bukan. ni al-kisah mengenai pregnancy test yang naik dua jalur merah kerana menandakan seorang wanita itu positif hamil. saja dni nak share dengan korang kenangan manis dni dengan asben pada 14 januari yang lepas...






malam sebelum dni buat ujian pregnancy dni ada teringiiiiiiiiiin sangat nak makan kek di secret recipe. rasa tak menahan. rasa nak menangis kalau tak dapat. rasa nak merajuk kalau asben takmo bawak pegi beli kek idaman. Alhamdulillah, masatu asben dni dah macam syak sesuatu. bini dia lain macam punya teringin. hehe... so malam tu we ol ke bandar, beli kek secret recipe dan balik untuk makan... masa sampai rumah, blackout la pulak. isk isk... terbantut hasrat nak ngap dengan jayanya... ye lah suasana gelap gelita... syukur ada beli lilin buat standby kalau-kalau blackout. makan kek bercahayakan lilin ajelah malam tu... lepas makan, rasa happy! kalau ada termometer ukur tahap kegembiraan, sah-sah dah boleh dni tayang kat sini skali tahap gembira dni dapat pekena kek SR yang diidamkan. hahaha! tapi tak ado. so boleh bagitau je lah betapa gembiranya dni...








besok paginya masa bangun tido nak solat subuh, dni capai pregnancy test yang dibeli di watsons. selama ni dok test lepas lunch hour. tak tahu pulak kena test sesubuh pagi... rupanya tepat jangkaan dni... dni pregnant! naik dua jalur pagi tu... terus meluru kasi ke asben tengok. pastu dia blur... sengih dengan muka macam berdebar ke apa tak tahulah. haha! lepas solat, dia mms gambar tu pada kawan dia yang dah ado pengalaman... kawan dia cakap dah dua jalur tu betullah tu pregnant... kena p check kat klinik lah sahkan... excitednye laaa kan ^__^




Alhamdulillah, lepas ke klinik pada 25 januari doktor sahkan dni betul-betul dah pregnant masa tu lebih kurang 7minggu... itu je lah yang dni nak stori.. hik3



-

30 comments:

saharinasaharudin said...

patut teringin sgt nak mkn SR,rupanya baby yg nak mkn :))

Eca Dwinky Asha said...

kiranya kek SR ne hadiah la tu eh..hehehe.

boleh pula asben kak dni blur...ketuk kepala dia tu.wakakaka.

btw,nnti kak dni send hadiah,inform eh..bukan apa,pjbt kt sklh tu jauh sikit dri staffroom.malas nak jejak pun ada,kang xpasal2 pengetua panggil suh buat keja.hahaha

nadia said...

dni, ape lagi alahan2 dni time mula2 pregnant dulu?

nanakimie said...

sedapnya kek tu..huhu...

dak eina said...

mst gembira sgt3 kn bila dpt tau peknen...huhu :)

Misz Mieza said...

Seronoknya dengar pengalaman 1st time pregnant.. Teringin sangat2 nak rasa gembira camtu tapi belum rezeki.. Huhu.. T_T

Chekgu Azrine said...

sweetnya dni.. yelar..anak sulong kompem excited..

jaga diri ye dini..semoga sihat je sepanjang pose nih k..

Ena said...

hehe..

kenangan yg tak mungkin dilupakan tu.. detik2 awal bergelar ibu.. :)

Riena Haiqal said...

ALhamdulillah... (^_^)

eB said...

betol tuh, nk test awal2 pg sbb ms tuh tgh concentrate... tahniah dini :)

syawalsimpsons said...

baguih la tu....kikikiki..

...sWeeT uMi... said...

hehehe...mesti time tu excited sgt kan sampai tak tau cemana nak gmbrkan ....happy for u dear (^_^)

dilla nadila said...

dni, dila nak nanges bce entry dni ni..msti happy kan.......
dila sedih, sbb dila msih xdpt merasa tu sume..blm ade rezeki mungkin kan...

ermmm...xpe, Allah tau ape yg terbaik untuk dila...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bhagia bc cerita akk ni =)

Nafisa81 said...

mmg seronok kan tgk 2 jalur tu...pengalaman pertama mmg excited sgt...

eqbalzack said...

TAHNIAH! Alhamdulillah. Berita baik sempena bulan Ramadhan...

maszull said...

assalamualaikum ardini....seronokkan bila dengar ramai yg mengandung sekarang moga sentiasa sihat yer...:)

mOoN said...

ekeke.. best kan..

moon dlu mmg teringin sangat nak peknen.. padahal baru je kawen.. baru peyed lambat 2 ari dah semangat nak cek.. alhamdulillah +ve.. :D

amirah said...

huhuhu...sweetkan kenangan bila first time dpt tahu diri pregnant

syiela said...

terasa di awangan kan bila nampak dua jalur tu :)

Ayesha Askandar said...

alhamdulillah... :) jaga diri baik2 dni.

Eliss Mie said...

dulu2 ms pregnantkan nuha suka manis2 jugak :) skang masam2 pulak. yg paling terliur sekali kelubi dalam kulit tu..alahaaiii kecurrr

mamaRIFQY said...

tahniah dini! alhamdulillah..rezekii..bestnyeee..teringan nak ade anak lagik

Myra Jay said...

Pengalaman pertama memang manis..

Akak ni tak tua bila nak merasai pengalaman tersebut ;D

anisalya said...

mmg momen indah la tu...

|| NaFiRaa || said...

kenangan manis nih.. lagi2 bila test keluar 2 line kan~

moga ibu dan bb sihat k~

izz iizza said...

kenangan terindah la ni..hihi..sy dulu pun memang happy juga bila tahu dh preggy...berdebar2 jer rasa..:)

sal-nurbeena said...

Alhamdulillah...rezeki dari Allah swt

Peri PiA said...

sweet je,seronok bace
doakan akak ye dini

azizah :) said...

seronoknya baca kisah kak dni pregnant..jijah belum ada rezeki lagi..huhuhu wah dah 7minggu pon.. akak xdetect ke period dtg lambat semua? hehehe

memang kena test pagi2.. masa tu hormon HCG banyak..